Stichting de Stellingwerven

Kledingbank De Stellingwerven is een ANBI stichting. Dat betekent dat er geen winstoogmerk is. De enige winst die de stichting najaagt, is die van blije gezichten en zelfvertrouwen voor inwoners die het moeilijk hebben.

Wij willen iedereen helpen die aantoonbaar (tijdelijk) niet meer financieel in staat is om kleding of schoenen te kopen. We oordelen niet over aanleiding, afkomst, religie, levenswijze en andere achtergronden. We helpen je graag, omdat jij ook recht hebt op goede kleding.

Samen staan wij voor:

  • Mensen met een uitkering of met een laag inkomen helpen door het aanbieden van gratis kleding;
  • Aanbieden van gratis nieuwe kleding aan kinderen, zoals ondergoed/lingerie, broeken en sportkleding. Kinderen moeten mee kunnen doen op school en daarbuiten;
  • Duurzaamheid! Kleding een tweede leven geven is goed voor het milieu. Daarom zamelen we restpartijen van kleding- en schoenenzaken en kleding van particulieren in.

ANBI stichting

Kledingbank De Stellingwerven is een ANBI stichting. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI moet 90% van haar inzet richten op het algemeen belang. Dat doen wij in de vorm van duurzaamheid, armoedebestrijding en het tegengaan van verspilling. Ook mag een ANBI geen winst maken. Daarom gaat 100% van alle donaties direct naar kleding of textiel voor in de winkel. De enige winst die wij als stichting najagen, is die van blije gezichten en zelfvertrouwen voor mensen die het moeilijk hebben.

Ben je donateur? Dan is doneren aan een ANBI stichting aantrekkelijk. Giften aan een ANBI kunnen namelijk belastingvoordeel opleveren. Dit geldt voor losse giften via de giftenaftrek en periodieke giften.

Speerpunten uit ons beleidsplan

stapel kleding

Wij werken mee aan de verduurzaming van de kleding, letterlijk

Stichting kledingbank de Stellingwerven focust zich op de kleding uit kledingwinkels die niet verkocht zijn en kleding die bij particulieren in de kast liggen en niet meer worden gedragen. Zo geven we de kleding een tweede (of derde, of vierde) leven.

Wij geven klanten het gevoel dat ze in een winkel stappen: ze worden serieus genomen en met respect behandeld

Als je (tijdelijk) geen geld meer hebt om goede kleding te kopen voor jezelf en je gezin, dan kan dat ongemakkelijk zijn of schaamte oproepen. Wij behandelen je net zoals ieder ander.

Regionale kleding-, en schoenenzaken worden benaderd om restpartijen te schenken

Stichting kledingbank de Stellingwerven benadert kledingwinkels, schoenenwinkels en textielzaken. Vaak hebben winkels een overschot liggen of producten van een oude collectie die niet meer worden verkocht. Deze bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het bestuur van Stichting de Stellingwerven

In de Stellingwerven werken nu vijf vrijwilligers. In de toekomst willen we nog meer vrijwilligers en herintreders een plek bieden voordat ze de arbeidsmarkt op gaan. Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger bij kledingbank De Stellingwerven te worden? Neem dan contact met ons op.

Menno Krikke Voorzitter
Tineke van Burg-Klaver Secretaris
Mathilda de Vries Penningmeester
Tiny Mulder-Hornstra Lid
Sipke Durk Castelein Lid

Onze vrijwilligers

Kledingbank De Stellingwerven wordt gerund door mensen die dit vrijwillig doen. Zij zijn de onmisbare basis van onze kledingbank. Wil je ook bijdragen? We zijn altijd blij met extra hulp. Zullen we kennismaken? Bel ons voor een afspraak.

Onze donateurs

Dankzij bijdragen van deze personen hebben we al meer dan 600 personen geholpen.

Partners en samenwerkingen

Ervaringsverhalen

Een rijk gevoel

Natuurlijk is er een drempel want je wil je hand niet ophouden. Maar het gevoel wat je krijgt als je Kledingbank de Stellingwerven binnenstapt is warm en met begrip. Onder bewind krijg je 70 euro weekgeld en daar moet alles van doen. En met een man en 2 kinderen is het elke keer weer rekenen. Kleding schiet er dan heel vaak bij in. Dank je wel dat jullie er zijn en ons een rijk gevoel geven in deze moeilijke tijd.