Voor wie is de kledingbank er?

Je hebt recht op passende kleding. Voor jezelf en – als je die hebt – je gezin. Kun je dat niet (meer) betalen? Wij geven gratis goed bruikbare kleding. De kleding wordt door vrijwilligers op maat en kledingsoort gesorteerd en in de winkel gehangen. Zo kun je op een prettige manier kosteloos kleding uitzoeken.

We zijn op maandag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur open. Kun je niet op die momenten, of voel je je ongemakkelijk? Bel of app ons dan via 0644466858, dan maken we een afspraak voor een ander moment.

Ons aanbod

We hebben kleding voor heren, dames en kinderen vanaf maat 74. Ook hebben we schoenen, beddengoed, mutsen en sjaals in de winter, zwemkleding in de zomer en – als het in bijzonder goede staat is! - ondergoed.

Ons aanbod is tweedehands kleding en nieuwe kleding. Bijvoorbeeld van kledingwinkels die de collectie van het vorige seizoen doneren.

Als je het op dit moment hard nodig hebt

Je hebt het op dit moment financieel even zwaar, waardoor je geen kleding, schoenen, handdoeken of ondergoed meer kan kopen voor jezelf of voor je gezin. Dat is vervelend, en misschien ook ongemakkelijk. Geen zorgen, bij ons kun je terecht.

We vertrouwen erop dat je alleen bij ons aanklopt als je het echt nodig hebt. Maar soms zullen we wel vragen naar een verwijzing van een hulpverlener. Deze verwijzing vraag je aan bij een erkende hulpverlener. De hulpverlener verwijst naar ons door met een verwijsbrief.

Hulpverleners zijn bijvoorbeeld:
  • Gebiedsteam;
  • Schuldsanering;
  • Vluchtelingenwerk;
  • Maatschappelijk werk;
  • Huisarts;
  • Thuiszorg;
  • Schooldirectie;
  • Stichting Leergeld;
  • Overige maatschappelijke organisaties.

Denk je dat je onze hulp nodig hebt, maar heb je geen doorverwijzing? Neem gerust contact op, want iedere situatie is anders.

Ervaringsverhalen

Een rijk gevoel

Natuurlijk is er een drempel want je wil je hand niet ophouden. Maar het gevoel wat je krijgt als je Kledingbank de Stellingwerven binnenstapt is warm en met begrip. Onder bewind krijg je 70 euro weekgeld en daar moet alles van doen. En met een man en 2 kinderen is het elke keer weer rekenen. Kleding schiet er dan heel vaak bij in. Dank je wel dat jullie er zijn en ons een rijk gevoel geven in deze moeilijke tijd.